Florence nightingale

florence nightingale

Florence Nightingale - en stark och driftig kvinna som fick som hon ville. Florence Nightingale. Namnet väcker bilder av en barmhärtig Mariagestalt som rör sig mellan sjukhussängarna i en skum korridor. Kvinnan som bar namnet blev en symbol redan under sin livstid, och myten om henne har levt vidare långt efter det att hon dog 90 år gammal den 13 augusti Familjen. Den verkliga Florence Nightingale var, tvärtemot myten om henne, ingen ängel. Utan en intellektuell kvinna med järnvilja och inte minst en av sin tids främsta statistiker. Florence Nightingale. När vi hör namnet tänker nog de flesta av oss på en självuppoffrande ängel, som sinnebilden för sjuksköterskan.

Florence nightingale - utsikten

Att Florence snarare än handgriplig vård tänkt ägna sig åt planering och administration — en uppgift mer lämpad hennes färdigheter — gjorde bara saken marginellt bättre. Om Själ och Kropp — filmrecension 25 september, Leave a Comment. Vår värdegrund Humanismens Värdegrund. Ryssland försökte expandera på det sönderfallande Osmanska rikets bekostnad, något som oroade både Storbritannien och Frankrike. Den som är väldigt stor lever farligt.

Florence nightingale - mala

Florence skrev ett stort antal brev ca Den högsta utmärkelsen för en sjuksköterska idag är Florence-Nightingale-medaljen, som Internationella Rödakorskommittén ger till en lämplig internationell kandidat varje år. Florence fick ett officiellt uppdrag och började med buller och bång att förbereda sig. En stor koleraepidemi hade brutit ut i London samma sommar och Florence jobbade vid tillfället med att hjälpa de koleradrabbade i de fattiga kvarteren. Vi pratar med Stina Sinomsson. Paulus TAGG — vad innebär denna törntagg? florence nightingale

0 reaktioner på ”Florence nightingale

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *