Lurö skärgård

lurö skärgård

Vi i Luröskärgårdens Natur- och Kulturförening har samlat några av våra smultronställen som vi tycker är värda ett strandhugg i Lurö skärgård. Vissa är mer avsedda för segelbåtar/motorbåtar och vissa är bättre lämpade för paddlare som inte behöver så mycket vatten under kölen. 1. Vithall: Ett stopp på Vithall är nästan ett. Lurö skärgård. I förlängningen av Värmlandsnäs och ut i Vänern ända till Västergötland ligger en av Sveriges mest magnifika sötvattenarkipelager. Hundratals öar, av olika storlek och karaktär, bildar här en sammanhållen övärld mellan Vänerns stora bassänger, Värmlandssjön och Dalbosjön. Kanotister i Lurö skärgård. Information om Lurö Skärgård i Säffle. Karta, telefonnummer, bilder och vägbeskrivning.

Lurö skärgård - som

Halvvägs till avgångsbryggan har du också fina vikar för bad. Det betyder att vi är halvvägs till Lurö. Än idag finner du spåren av Lurös rika historia i landskapet. Grönstensstråken har på ett tydligt sätt påverkat växtligheten. Här tros även ha funnits ett skeppsvarv. Vandringen till avgångsbryggan är 3km. lurö skärgård

Lurö skärgård Video

djurö till lurö Du tar ringsö ut på Vänern till Lurö med egen båt eller reguljära båtturer sommartid. Därefter går stigen förbi det  gamla skolhuset som var igång under första hälften av talet. När du vill ha det bästa i livet, kom till Säffle. Speciellt värdefulla bamseshoppen är ekdungen på Storön och lindbeståndet på Stora Bratt. Anordningar Lämpliga natthamnar för fritidsbåtar finns på Hökön toalettAspholmen ringsö och sopstationLurön naturhamnen Bösshamn i Ö med toalett samt bryggan vid Stenstaka toalett, gästhamn, restaurang, vandrarhem och sopstation. Här lyser solen ofta mer än timmar per år.

0 reaktioner på ”Lurö skärgård

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *