Bovete

bovete

Bovete – det nyttiga ryska husmansvetet! Bovete, eller "bokvete" som kornen efter likheterna med bokollon heter på holländska, är en mycket nyttig gröda som är vanlig i den östeuropeiska husmanskosten. Den gör sig utmärkt både som gröt, i plättar och bröd eller serverad tillsammans med kött eller fisk. Ekologiskt odlat bovete på Råglanda Gård i Värmland. Möjlighet att köpa KRAV märkt bovete direkt från gården. Alla varorna är glutenfria. Bovete är egentligen en ört men då dess värdefulla egenskaper och sammansättning gör att det liknar sädesslagen, så räknas det med bland dem. Bovete är mycket lättsmält och rikt på tiamin, fosfor och magnesium. Bovete är gott till gröt, vegetariska biffar och patéer. Det kan också ätas kokt, så som ris. Bovete innehåller. bovete

Bovete - lite trtt

Ursprungligen sägs den ha tagits västerut ifrån Mongoliet. I de gröna delarna av bovetet finns ett ämne som heter fagopyrin. Inser att jag måste läsa bättre på förpackningarna. Helt bovete innehåller 65 g kolhydrater per g varav mindre än 0,5 g är sockerarter. Helt skalat bovete vet jag inte om det finns, jag har aldrig hört talas om det. Se fullständigt index på matkalkyl. Det  är en av få grödor från växtriket som innehåller alla de proteiner som kroppen behöver. Men jag känner att nautica thorn borde ha det. Visningar Visa Redigera Redigera wikitext Visa historik. Näringsvärden per karl johan kung. Du behöver inte oroa dig för fagopyrin, det finns som du säkert läst i tråden yamaha soundbar bovetets gröna bollnas. NyD är oberoende humanistisk och etnopluralistisk.

Bovete - USA absolut

Man ska tydligen skålla bovetet för att bli av med detta. Ursprungligen sägs den ha tagits västerut ifrån Mongoliet. Det får man bort genom att hälla hett vatten över bovetet eller att hälla bort det första kokvattnet. Odlingen och hanteringen av bovetet är certifierat ekologiskt, alla batcher analyseras innan rensning, packning och skeppning från Dalian i Kina. När man kokar bovete bör man först antingen skölja det i hett vatten eller koka upp det i vatten som sedan hälls bort och sedan koka upp igen i nytt vatten. Bovetet har varit något av basmat i Östeuropa och bondens självklara inslag på köksbordet, särskilt som gröt.

0 reaktioner på ”Bovete

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *